Jimmy Choo te koop?

De eigenaars van het glamoureuze schoenenmerk Jimmy Choo denken erover het label te verkopen.

De eigenaars van het glamoureuze schoenenmerk Jimmy Choo denken erover het label te verkopen. Vraagprijs: 500 miljoen pond. Het bedrijf heeft ondanks de crisis kunnen uitbreiden en de verkoop ervan is weliswaar maar één van de ‘strategische opties’ voor de toekomst die in overweging worden genomen, zo meldde The Telegraph in zijn zondagseditie.

Jimmy Choo werd in 1996 opgericht door Tamara Mellon. Toen ze nog als redacteur accessoires bij Vogue werkte, botste Mellon op Jimmy Choo, een schoenmaker uit Oost-Londen met Maleisische roots. Hij maakte met de hand prachtige vrouwenschoenen, ongeveer twintig paar per week. Mellon was onder de indruk. Ze besloot samen met Choo de ready-to-wear shoe company op te richten en leende daarvoor 150.000 pond van haar vader, Tommy Yeardye, medestichter van het haarproductenimperium Vidal Sassoon.

Een eerste boetiek kwam er in het Londense Knightsbrigde. Twee jaar later volgde er één in New York en in 1999 konden ook de beroemde inwoners van LA Jimmy Choo ontdekken. En dat gebeurde dan ook. Julia Roberts en Renée Zellweger zijn maar enkele van de sterren die een paar in hun kast hebben. Beyonce zong zelfs over haar favoriete schoeisel: “Kicking it in my Jimmys” klonk het. Intussen gaan de ‘Jimmys’ vlot voor 1000 pond van de hand en vormen ze de ultieme fantasie van vele vrouwen.

Jimmy Choo heeft nu honderd winkels in tweeëndertig landen. Investeringsmaatschappijen kochten zich in, maar Tamara Mellon is nog altijd voor ongeveer 18 procent eigenaar en bleef voorzitter van de groep. Al kan daar dus binnenkort verandering in komen.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content