Jimmy Choo en Rob Pruitt ontwerpen cruisecollectie

De twee brengen mode en kunst samen in een capsulecollectie voor de zomer van 2013.

Schoenen- en accessoirelabel Jimmy Choo en de Amerikaanse kunstenaar Rob Pruitt slaan de handen in elkaar. Samen ontwerpen ze een capsule cruisecollectie voor de lente/zomer van 2013.

Sandra Choi en Simon Holloway, de creatieve directeuren van Jimmy Choo, raakten in de ban van de feestelijke uitbundigheid van Pruitts materialen en prints. “We waren gefascineerd door Pruitts energie. Zijn computerachtige gebruik van kleuren en de uitbundigheid in zijn werk herinnerden ons aan de iconische ontwerpen van Jimmy Choo”, aldus Choi en Holloway.

Schoenen en kunst gaan samen
Dat een samenwerking met Rob Pruitt een uniek eindresultaat zal opleveren, staat volgens Choi en Holloway nu al vast. Het is dan ook niet de eerste keer dat het wereldberoemde schoenen- en accessoiremerk in zee gaat met een kunstenaar als Pruitt. Richard Philips, Marilyn Minter en Nan Goldin gingen hem in respectievelijk 2008, 2011 en 2012 al voor.

Pruitt is een beeldend kunstenaar die eind jaren tachtig bekendheid verwierf met zijn kleurrijke, door popart geïnspireerde kunstwerken. Het laatste artistiek wapenfeit van de kunstenaar is “The Andy Monument”, een in chroom vervaardigd beeld van de overleden Amerikaanse kunstenaar Andy Warhol dat op Union Square in New York neergepoot werd. (JK)

De cruisecollectie, die zal bestaan uit schoenen, handtassen en kleine leren accessoires, is vanaf november 2012 verkrijgbaar in de boetieks en op de website van Jimmy Choo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content