Jennifer Lawrence over haar gevoel voor mode: ‘Vroeger was ik een echte tomboy’

© Reuters

Het gezicht van Dior was als kind allesbehalve bezig met kleding. Ze droeg tweehandskledij en afdankertjes van haar twee broers.

Schitterende galajurken, de mooiste handtassen en de perfecte make-up, zo straalt actrice Jennifer Lawrence (24) pure vrouwelijkheid en klasse uit. Het is niet voor niets dat de blonde Jennifer als uithangbord werd gevraagd door het modelabel Dior.

Maar toch was Lawrence niet altijd het ‘mooiste meisje van de klas’. Dat beweert ze althans zelf in een interview met ‘Madame Figaro’. Ze vertelde onder meer aan het Franse tijdschrift dat ze als jong meisje zelden of nooit jurken droeg. Haar kleerkast kon je vergelijken met die van haar broer, gevuld met kleding die haar moeder had gekocht op tweedehandsbeurzen en garageverkopen. “Als kind in Louisville kreeg ik heel veel kleding van mijn twee oudere broers, Ben en Blaine. Dit combineerde mijn moeder met tweedehandskleding. Ik was dan ook een echte tomboy”.

Hoewel ze misschien als kind niet meeliep met de trends, is Jennifer vandaag wel een echte trendsetter. Ze transformeerde van boerenmeisje naar fashionista. Bovendien is de actrice gek op haute couture. “Heel recent heb ik de schoonheid van haute couture ontdekt”, aldus de Oscarwinnares aan ‘Madame Figaro’. “De eerste collectie van Raf Simons voor Dior blies mij echt omver”. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content