Jeans in haute couturecollectie van Chanel

De haute coutureshow van Chanel opende verrassend met denim.

“Mode gaat over twee dingen: evolutie en contrast”, zo zei Karl Lagerfeld tijdens een preview van zijn haute couturecollectie voor Chanel. Tijdens de show dinsdag leek ‘contrast’ het juiste woord. De intieme locatie aan de Rue Cambon, met een spiegeltrap die refereerde naar de mythische trap waarop Coco Chanel haar modellen liet defileren, vormde alleszins een stijlbreuk met het Grand Palais, waar de shows van Chanel meestal doorgaan.

Lagerfeld noemde zijn haute couturecollectie voor de zomer van 2011 ‘net iets meer dan simpel’ en wees erop dat ondanks het feit dat het om haute couture gaat, toch een groot deel van de collectie uit dagkleren bestaat “het leven is nu eenmaal geen cocktailparty”, aldus de ontwerper.

De show opende dan ook met verrassend casual denim, eigenlijk bijna een belediging voor de fundamentele notie van couture, al was de chanel- versie lieflijk, met lichtblauw en pastelroze, smalle pijpen en knopen bij de enkel. Ook het avondgedeelte zag er ‘makkelijk’ uit met tunieks, T-shirts, topjes en lange zwierige rokken. Maar dan wel in exquise uitvoering met parels en borduurwerk en in nauwelijks waarneembare etherische kleuren.

Als afsluiter liet Lagerfeld zijn modellen samen plaatsnemen op de reproductie van de iconische trap.

AH.

Bekijk alle haute coutureshows in Parijs op Catwalk Weekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content