Jean Paul Gaultier ontwerpt kristal met originele naam voor Swarovski

© Twitter

Nu Jean Paul Gaultier zijn prêt-à-porterlijn vaarwel heeft gezegd, heeft hij meer tijd voor samenwerkingen. Voor Swarovski ontwierp hij een nieuw soort kristal. Hij gaf zijn uitvinding de naam ‘Kaputt’ omwille van de gebroken vorm van de steen.

Een jaar lang werkte Swarovski aan het kristal van Jean Paul Gaultier. Tijdens de lancering legde de Franse ontwerper uit waarom hij zijn creatie ‘Kaputt’ heeft gedoopt: ‘Het is wat het is, een gebroken steen,’ legt hij uit. Een originele en humoristische naam als je het ons vraagt.

Jean Paul Gaultier ontwerpt kristal met originele naam voor Swarovski
© Twitter

De juwelenlijn die hij ontwikkelde met het nieuwe kristal doet kubistisch en Art Deco aan. Het meest opvallende item uit de reeks is de hoofdtooi. Een stuk waar Cleopatra ongetwijfeld jaloers op geweest zou zijn. Naast Cleopatra en Art Deco liet hij zich naar eigen zeggen inspireren door de film ‘Metropolis’ en een discobal. Wij zien ook een soort harnas voor een moderne Jeanne d’Arc in de creatie.

Charmed-actrice Rose McGowan mocht de hoofdtooi voorstellen. ‘Ik vind het fantastisch. Het is zo absurd,’ reageerde ze op haar hoofdjuweel. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content