Jean-Paul Gaultier ontwerpt kostuum Manneken Pis voor Gay Pride

© Facebook

Tijdens de MiniPride, die het begin van de twintigste editie van de Brusselse Gay Pride inluidt, wordt Manneken Pis gekleed door de Franse modelegende Jean-Paul Gaultier, zelf een activist van de HoLeBiTrans-gemeenschap.

Van 1 tot 17 mei vindt Pride.be plaats, het Gay Pride festival dat voorheen achtereenvolgens bekend stond als de Roze Zaterdag, de Belgian Lesbian en Gay Pride en de Belgian Pride. Vorig jaar lokte de parade als “Pride4Every1” nog 100.000 mensen naar de hoofdstad.

Gedurende de hele periode van het festival zijn in verschillende Belgische steden activiteiten voorzien, de apotheose vindt van donderdag 14 tot zaterdag 16 mei plaats in Brussel, met op die laatste dag de kleurrijke optocht door het stadscentrum.

Woensdag kondigde visit.brussels aan dat niemand minder dan Jean-Paul Gaultier ter gelegenheid van de verjaardag van Pride.be een nieuw haute couture kostuum bedacht en creƫerde voor Manneken Pis. Op 30 april zal de 63-jarige Gaultier er zelf bij zijn wanneer Manneken Pis het kostuum krijgt aangemeten. Wij hopen alvast op een schattig kostuumpje met marinestrepen. (BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content