Jean Paul Gaultier is jurylid op het Filmfestival van Cannes

© epa

Het gerucht dat in de modewandelgangen circuleerde, is nu ook officieel bevestigd: Jean Paul Gaultier zetelt in de jury van het 65e filmfestival van Cannes.

Modeontwerper Jean Paul Gaultier is jurylid op het filmfestival in Cannes. Er gingen al langer geruchten over Gaultiers jurering op het meest prestigieuze filmfestival ter wereld, maar werd het bericht eindelijk officieel bevestigd.

Hoewel festivaldirecteur Thierry Frémaux zei dat een jurylid niet per se actief hoeft te zijn in de filmwereld, is de Fransman geen onbekende in deze kringen. Gaultier ontwierp heel wat kostuums voor enkele films van de bekende Spaanse regisseur Pedro Almodóvar. Ook de kleding in Luc Bessons science fiction-film ‘The Fifth Element’, Peter Greenaway’s ‘The Cook, The Thief, His Wife and Her Lover’, en Jean-Pierre Jeunets ‘La Cité des Enfants Perdus’ zijn van zijn hand.

Naast de Franse ontwerper zitten onder andere acteurs Ewan McGregor, Diane Kruger, Emmanuelle Devos en regisseurs Raoul Peck en Alexander Payne in de jury. Zij kennen de Palme d’Or (Gouden Palm) toe, de hoogste prijs die wordt uitgereikt tijdens het filmfestival. Italiaans directeur Nanni Moretti zal de jury voorzitten.

De 65ste editie van het festival vindt plaats van 16 tot en met 27 mei. (Elsevier/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content