Jean Patou keert terug naar mode

Het Franse modemerk Jean Patou zal een comeback maken in de modewereld. Dat bevestigt Bruno Cottard, de vicepresident van het merk, in een interview met WWD.

Het Franse modemerk Jean Patou zal een comeback maken in de modewereld. Dat bevestigt Bruno Cottard, de vicepresident van het merk, in een interview met WWD. Het Franse modehuis Jean Patou stapte uit de mode-industrie in 1987. Het merk, dat het levenslicht zag rond Wereldoorlog 1, was vooral bekend omwille van zijn sportkledij en cardigans. Patou is een van de pioniers in het ontstaan van modieuze tennisoutfits en gebreide zwemkledij. Zijn ontwerpen waren steeds stijlvol en comfortabel.

Grote namen zoals Karl Lagerfeld, Jean Paul Gaultier en Christian Lacroix hebben in het verleden ontworpen voor het label. Cottard vertelt aan WWD dat er al plannen gesmeed zijn voor de herlancering van het merk en dat de huisstijl reeds vastligt. Ook hebben ze al gesproken met ontwerpers die eventueel mee in zee zouden gaan met het modehuis.

De bedoeling is dat Patou zijn comeback maakt tijdens de Parijse modeweken in 2014. Iets om naar uit te kijken dus! (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content