Jason Wu nieuw artistiek directeur Boss Womenswear

De Amerikaanse modeontwerper Jason Wu zal vanaf nu de scepter zwaaien bij de vrouwenlijn van Hugo Boss, zo maakte het kledingmerk bekend.

Jason Wu is verantwoordelijk gesteld voor de artistieke en creatieve invulling van Boss Womenswear; de vrouwelijn van het bekende luxemerk Hugo Boss. Hij zal zowel de ready-to-wear als de accessoires voor zijn rekening nemen. Hiervoor zal Wu regelmatig naar de Boss-hoofdkwartieren in Duitsland vliegen maar voor de handigheid wordt er ook een designstudio in New Tork geopend. Wu zal ook voor zijn eigen label blijven ontwerpen.

De in Taiwan geboren Jason Wu (30) debuteerde in 2007 in New York met zijn eerste eigen kledingcollectie, waar hij in 2010 ook een lijn handtassen en schoenen aan kon toevoegen. Vandaag de dag is Jason Wu een grote en gegeerde naam in het modelandschap en worden zijn collecties in bijna veertig landen verkocht. Nu zal Wu dus ook zijn visie naar Hugo Boss moeten vertalen.

“Ik ben altijd al fan geweest van het uitmuntende vakmanschap van Hugo Boss. In de Hugo Boss design labs zal ik over alle moderne technieken en werkkrachten beschikken om een sterke, vrouwelijke collectie uit te denken dat een evenknie is voor de sterke mannenlijn van Hugo Boss”, aldus Jason Wu.

Ook bij Boss is men opgetogen om een jonge, getalenteerde ontwerper als Wu aan boord te mogen verwelkomen. “Dit laat echt zien dat we heel sterk willen investeren in Boss Womenswear”, zegt Claus Dietrich Lahrs, CEO van Hugo Boss.

De eerste collectie van Jason Wu voor Hugo Boss zal het levenslicht zien op de catwalk van de New Yorkse modeweek in februari 2014. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content