Jackie Kennedy blijft elegantste first lady

Jackie Kennedy is verkozen tot meest stijlvolle first lady van de VS sinds 1960.

Jacqueline Kennedy blijft de meest stijlvolle first lady die de Verenigde Staten hebben gekend sinds 1960. Dat blijkt uit een peiling van Women’s Wear Daily bij 1.100 mensen. De in 1994 overleden echtgenote van John F.Kennedy overtreft met 48 procent van de stemmen nog altijd moeiteloos haar opvolgsters.

De potentiÔle first ladies Cindy McCain en Michelle Obama scoren ook goed. De vrouw van Republikeins presidentskandidaat John McCain haalt een tweede plaats en de echtgenote van Barack Obama komt op drie. Zesendertig procent vindt dat Cindy McCain mooi gekleed gaat en 28 procent valt voor de stijl van Michelle Obama, die trouwens ook op de Best Dressed List van het magazine Vanity Fair prijkte. Ze hebben beiden hun favoriete ontwerpers. Cindy McCain is dol op Oscar de la Renta. Michelle Obama prefereert jongere ontwerpers als Maria Pinto uit Chicago of Thakoon uit New York.

Op nummer vier in de rangschikking van stijlvolle Amerikaanse presidentsvrouwen staat Nancy Reagan, echtgenote van voormalig president Ronald Reagan, met in haar kielzog Laura Bush (George Bush), Pat Nixon (Richard Nixon), Rosalyn Carter (Jimmy Carter) Betty Ford (Gerald Ford) en Barbara Bush, moeder van de huidige president en vrouw van George Bush senior.

Hillary Clinton, echtgenote van ex-president Bill Clinton en rivale van Barack Obama in de afgelopen Democratische voorverkiezingen, moet het stellen met een tiende plaats. Clinton, die een voorkeur heeft voor broekpakken in felle kleuren, maakt vaak grapjes over haar duistere blik op mode. Het resultaat: amper zeven procent vindt haar elegant.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content