J.W. Anderson en Alexander McQueen voeren shortlist British Fashion Awards aan

© Instagram

De shortlist van de gerenommeerde British Fashion Awards is bekend gemaakt. De jonge J.W. Anderson en gevestigde waarde Alexander McQueen haalden beiden twee nominaties binnen.

De shortlist van de gerenommeerde British Fashion Awards is bekend gemaakt. De jonge J.W. Anderson en gevestigde waarde Alexander McQueen haalden beiden twee nominaties binnen. De Belg Raf Simons is in de running voor de prijs voor beste internationale ontwerper.

De prijzen die de British Fashion Council ieder jaar uitdeelt worden erg hoog ingeschat. Het winnen van zo’n award is dan ook een mooie bekroning van je werk en helpt de carrière van ontwerpers zonder twijfel vooruit.

Vrouwen- en Mannenmode

In de categorie ‘Vrouwenmode’ nemen Christopher Kane, Erdem en J.W. Anderson het tegen elkaar op. Ook als ontwerper van mannenkleding strijdt Anderson mee. In deze categorie zijn zijn concurrenten Christopher Bailey voor Burberry, Paul Smith en Tom Ford. De jonge wolf J.W. Anderson maakt dus twee keer kans op een prijs.

Rode Loper en Merk

Sarah Burton, hoofdontwerpster van Alexander McQueen, is ook twee keer van de partij in de shortlist. In de categorie ‘Rode Loper’ strijdt ze tegen Mary Katrantzou en Roksanda. Victoria Beckham en Stella McCartney nemen het dan weer tegen McQueen op in de categorie ‘Merk’.

Belgische aanwezigheid

Raf Simons, de Belgische man achter Dior, prijkt opnieuw in de shortlist als meedinger naar de prijs voor beste internationale designer. Zijn tegenspelers zijn Hedi Slimane voor Saint Laurent en Nicolas Ghesquière voor Louis Vuitton.

Ook Peter Pilotto verdedigt de Belgische eer. Het ontwerpersduo studeerde af aan de Antwerpse modeacademie en Christopher De Vos is half Belgisch en half Peruviaans. Zij dingen mee naar de award voor beste ‘Nieuwe Gevestigde Ontwerper’.

Modellen in de bloemetjes

Dat Cara Delevingne en Jourdan Dunn in de shortlist werden opgenomen vormt geen verrassing. Het model dat het tegen hen opneemt, Sam Rollinson, is iets minder bekend dat de vriendinnen, maar liep dit seizoen onder andere mee in de shows van Chanel, Burberry en Stella McCartney. Een naam die we dus maar beter kunnen onthouden. (LP)

De volledige shortlist

Womenswear Designer

Christopher Kane

Erdem

J.W. Anderson

Menswear Designer

Christopher Bailey for Burberry

J.W. Anderson

Paul Smith

Tom Ford

Accessory Designer

Anya Hindmarch

Charlotte Olympia

Nicholas Kirkwood

International Designer

Hedi Slimane for Saint Laurent

Nicolas Ghesquière for Louis Vuitton

Raf Simons for Christian Dior

Red Carpet Designer

Alexander McQueen

Mary Katrantzou

Roksanda

Brand

Alexander McQueen

Stella McCartney

Victoria Beckham

Model

Cara Delevingne

Jourdan Dunn

Sam Rollinson

Establishment Designer

Margaret Howell

Preen

Roland Mouret

New Establishment Designer

Emilia Wickstead

Peter Pilotto

Simone Rocha

Creative Campaign

Lanvin

Louis Vuitton

Vivienne Westwood

Emerging Womenswear Designer

1205

Marques’Almeida

Thomas Tait

Emerging Menswear Designer

Astrid Andersen

Craig Green

Lee Roach

Emerging Accessory Designer

Fernando Jorge

Prism

Yunus & Eliza

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content