Izumi Hongo wint Sacha Shoe Award

De Sacha Shoe Award werd voor de tweede maal uitgereikt door de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en de schoenenketen Sacha.

De Sacha Shoe Award werd voor de tweede maal uitgereikt door de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en de schoenenketen Sacha.

De wedstrijd, gekoppeld aan een workshop, vond plaats in de Modeacademie voor de studenten uit het laatste jaar. Zo wil Sacha ze laten kennismaken met het ontwerpen van schoenen en een platform bieden aan jong talent.

Aan de studenten werd gevraagd om een schoen te creëren die aansloot bij hun afstudeercollectie. Belangrijk hierbij was niet enkel de styling, maar de schoen moest ook in 3D benaderd worden.

Design

Uit alle inzendingen koos de jury, die bestond uit professionals uit de modewereld (Walter Van Beirendonck, Lieven Bonne, Elke Lahousse, Dirk Van Saene, Maureen De Clercq, Liesel Swart en Paul Termeer), het ontwerp van Izumi Hongo.

“Bij de keuze van de winnaar wordt er niet gekeken naar commercialiteit, maar veel meer naar design. We willen als bedrijf in contact blijven met de basis van de mode,” zegt Nathalie Gadeyne, Marketing Manager bij Sacha.

Verrassende uitsnede

De Japanse Izumi Hongo studeerde eerst architectuur in Tokyo alvorens ze naar Antwerpen kwam om zich aan mode te wagen. Tijdens haar masterjaar startte ze haar eigen label op ‘Van Hongo’ in Tokyo en Antwerpen.

De zwarte pumps ogen simpel, maar hebben een verrassende uitsnede en geven de indruk de tenen te volgen. Haar inspiratie haalde ze uit portretten van vrouwen geschilderd door Kees Van Dongen, Matisse en andere expressionistische schilders.

Laura Van Roey

De pumps van Hongo zijn exclusief te koop in de winkels van Sacha voor 69,95 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content