Isla Moda, het paradijs voor fashionista’s

Wat hebben ‘fashionable people’ nog meer nodig dan parties, limousines en privé-jets om zich te isoleren van de niet-ingewijden? Juist: een eigen eiland.

Wat hebben ‘fashionable people’ nog meer nodig dan parties, limousines en privé-jets om zich te isoleren van de niet-ingewijden? Juist: een eigen eiland. Waar?: ver genoeg om exotisch te klinken. En laat het nu net dat zijn wat voor de kust van Dubai wordt opgetrokken. Dubai Infinity Holdings bouwt er aan het Isla Moda, een kunstmatig aangelegd eiland geïnspireerd door de drijvende paleizen in India.

Als mode-eiland telt het natuurlijk een hele reeks high end boetieks, naast drie luxueuze hotels en honderdvijftig villa’s gewijd aan de ‘hogere mode’ . Ontwerpers van elk continent -onder wie Karl Lagerfeld- tekenen er hun wijk. De bouwpromotor is ervan overtuigd dat Dubai op deze manier het epicentrum voor mode en lifestyle zal worden.

Wie er verblijft – het kan pas ergens rond 2014 – wordt ten allen tijde behoed voor stijlloosheid. Een stijlconciërge verzekert dat uw huis het toonbeeld is van goede smaak dankzij zorgvuldig uitgezochte meubels, kunst en technologie. En als u ooit lijdt onder een garderobe-crisis: geen nood. Uw persoonlijk adviseur zal paraat staan om kleren en accessoires voor u bij mekaar te shoppen of desnoods een volledige make-over te bezorgen.

De bouw begint volgend jaar, maar voor u naar de telefoon grijpt om er een optrekje te kopen, bedenk dat u ook een privé-jacht nodig hebt om er te raken en een ‘bad hair day’ op zo’n fashionable eiland niet toegestaan is.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content