Isabel Marant ontwerpt collectie voor H&M

Het Zweedse modehuis laat weten dat ze gekozen hebben voor de Franse ontwerpster Isabel Marant voor hun volgende designercollectie.

De jaarlijkse designercollectie die aan H&M prijzen wordt verkocht, is een hoogtepunt voor veel modeliefhebbers. Dit jaar heeft de Zweedse modeketen ervoor gekozen om samen te werken met de Franse ontwerpster Isabel Marant, bij het grote publiek vooral gekend voor haar wedgesneakers.

De collectie zal vanaf 14 november in meer dan 250 H&M winkels beschikbaar zijn. Marant lanceerde haar eerste collectie in 1994 en staat sindsdien gekend om haar kledij en schoenen met een bohemian en rock & roll feel.

“Parijs inspireert me, ik ben een heel typische Franse vrouw. Ik denk dat mijn kledij meer over mij zegt dan gelijk wat anders”, zegt Isabel over haar inspiratie en silhouetten.

Ook bij H&M zijn ze heel enthousiast over de nieuwe samenwerking. “Isabel Marant heeft een geweldig oog voor detail en de capaciteit om dingen te ontwerpen die mensen echt willen dragen”, zegt Margareta van den Bosch, een creatieve adviseur bij H&M.

Eerder ontwierpen al Karl Lagerfeld, Roberto Cavalli, Stella McCartney, Sonia Rykiel en Maison Martin Margiela een collectie voor H&M. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content