Is Saint Laurent het meest populaire modelabel in Hollywood?

© Reuters

Het modelabel, dat sinds enige tijd in handen is van de controversiële ontwerper Hedi Slimane, is momenteel zeer ‘hot’ in Hollywood.

Het modelabel, dat sinds enige tijd in handen is van de controversiële ontwerper Hedi Slimane, is momenteel zeer ‘hot’ in Hollywood.

Toen Hedi Slimane aan het hoofd kwam van Saint Laurent, werd zijn komst met weinig enthousiasme onthaald. De ‘fashioncrowd’ wist niet goed wat ze daar nu precies van moesten vinden. Wat moddergegooi, wat roddels hier en daar, maar achteraf is gebleken dat elke vorm van publiciteit goede publiciteit was. Zo bewijst Hedi Slimane dat hij het roer van Saint Laurent stevig in handen heeft en niet van plan is om zich van zijn troon te laten stoten. Dit bewijst hij onder meer door goede cijfers neer te zetten, kleding van het label verkoopt als zoete broodjes, en de sterren blijven gek van de ontwerpen van Saint Laurent.

Volgens Bloomberg heeft het label veel meer jurken verkocht, dan eerder voorspeld, dit jaar. Hierdoor gingen de verkoopcijfers met 29 procent de lucht in. Maar omdat bijna heel Hollywood zich hult in Saint Laurent, mag deze stijging in verkoop eigenlijk niet verbazen.

Verschillende bekende sterren, waaronder Angelina Jolie, Emma Watson, Cameron Diaz en Daisy Lowe, behoren tot de vaste ‘aanhang’ van Saint Laurent en worden met de regelmaat van de klok in een outfit van Slimane gespot op de rode loper. De reden dat Saint Laurent plots zo populair is in Hollywood kunnen we misschien verklaren door het feit dat hij de creatieve studio verhuisde van Parijs naar Los Angeles, waar hij dichter bij zijn bekende cliënteel zit. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content