Is het einde van de ‘skinny jeans’ in zicht?

Een artikel van Bloomberg heeft de dood van de skinny jeans ingeluid. Deze tekst suggereerde namelijk dat de aanpassende jeans naar de vuilbak wordt verwezen en wordt ingeruild voor een losser exemplaar. Ben jij er ook klaar voor om de skinny jeans te verbannen?

Een artikel van Bloomberg heeft de dood van de skinny jeans ingeluid. Deze tekst suggereerde namelijk dat de aanpassende jeans naar de vuilbak wordt verwezen en wordt ingeruild voor een losser exemplaar. Ben jij er ook klaar voor om de skinny jeans te verbannen?

De ‘skinny jeans’ maakt al jaren deel uit van onze dagelijkse garderobe. Het is een kledingstuk dat je kan dragen voor verschillende gelegenheden en bovendien is het makkelijk te combineren. Een losse trui erop of een tof topje, een sneaker of elegante sandaal: met de skinny jeans was dat allemaal geen probleem.

Bovendien was het een broek die de vorm van de benen goed in de verf zet. Of je nu lichte beentjes hebt of iets zwaardere of sportieve benen, de skinny jeans omhulde de huid en zager steeds mooi uit. Desondanks de naam ‘skinny’ jeans, is het een broek die voor elk type vrouw past. Hoewel tegenstanders van de skinny jeans dit zeker zullen tegenspreken, namelijk dat dit soort van jeans elk soort been flatteert, moeten we toch zeggen dat deze stretch-jeans in de kleerkast ligt van bijna elke vrouw. Van de late jaren negentig tot nu: de skinny jeans is eigenlijk nooit echt ver weg geweest. De laatste jaren was deze broek helemaal terug ten tonele verschenen en hulde iedereen zich maar al te graag in de skinny jeans. Grote merken als H&M, Zara, Levi’s, Diesel en 7 for all mankind voorzagen allemaal een of meerdere skinny jeans in hun collecties. Van afgeleefd tot super strak, er was voor elk wat wils op vlak van ‘skinny jeans’. Bovendien is de ‘skinny jeans’ een vast item in de kleerkast van wie houdt van de stijl van de Parisiennes.

Bye bye skinny jeans!

Maar volgens Bloomberg loopt de verkoop van de skinny jeans terug en kiezen we opnieuw vaker voor een losser model, zoals bijvoorbeeld de ‘mommy jeans’ of de ‘boyfriend jeans’. Dit soort van broeken brengt meer ‘drama’ en volume in de look, maar vaak zijn dit soort broeken ook moeilijker te combineren. Zo draag je bijvoorbeeld geen brede jeans in combinatie met een losse trui, dan heb je veel (te veel) volume in één outfit. Want een skinny jeans brengt wel een hoge portie elegantie aan, iets wat we met bredere jeans een beetje missen.

Combineren

Waarom kiezen we opnieuw voor lossere jeansmodellen? Volgens de Britse Grazia zouden we deze periode weer opnieuw vaker kiezen voor comfort, en daar betalen we op vlak van elegantie wel een prijs voor. De losse jeans, waarvan de nieuwe generatie erg comfortabel aanvoelt, is mooi in combinatie met een vestje en een losse T-shirt. Belangrijk is om het evenwicht tussen – wat is losser en wat spant meer aan- moet wel steeds in evenwicht zijn.

Alvorens je nu jouw skinny jeans in de vuilbak gaat gooien: halt! We zijn toch nog niet helemaal klaar om dit kledingstuk te verbannen naar het donkerste hoekje in onze kleerkast, vandaar ons advies: hou dit kledingstuk nog maar even bij. Uiteindelijk gaat het niet om ‘welke’ jeans je draagt, maar wel om de manier waarop je denim combineert. Dat is het geheim van een mooie outfit met jeans.

Laura Van Roey

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content