Is FKA Twigs het mode-icoon van de nieuwe generatie?

© Twitter

FKA Twigs, een zangeres uit Londen, heeft met haar aparte ‘sound’ te muziekwereld veroverd. Maar ook de mode-industrie heeft veel interesse voor dit jonge talent. FKA Twigs heeft een apart gevoel voor mode, maar juist deze ‘mix and match’ past bij de veelzijdigheid van deze zangeres.

FKA Twigs, een zangeres uit Londen, heeft met haar aparte ‘sound’ te muziekwereld veroverd. Maar ook de mode-industrie heeft veel interesse voor dit jonge talent. FKA Twigs heeft een apart gevoel voor mode, maar juist deze ‘mix and match’ past bij de veelzijdigheid van deze zangeres.

De stijl van FKA Twigs (26), geboren als Tahliah Barnett in Gloucestershire, is niet in twee woorden samen te vatten. Het is een mix van nineties-grunge, hip hop, Mexicaanse-invloeden en eigen stijlelementen. Door de verschillende stijlen met elkaar te gaan combineren creëert de zangeres een ongeziene look, die ongetwijfeld de harten van heel wat hipsters sneller zal doen slaan. Ze is een waardige ambassadeur van verschillende hedendaagse trends.

Deze mix van stijlen heeft ze ongetwijfeld bij elkaar gesprokkeld tijdens haar carrière als achtergronddanseres. Door het meewerken aan video’s van verschillende artiesten, heeft ze zich telkens moeten aanpassen en ze heeft alle goede elementen van overal meegepikt. Dit in de mixer gestoken en er een lekkere smoothie mee gemaakt. Het resultaat is de unieke stijl van FKA Twigs, die een eclectische elementen combineert met draagbaarheid.

We gaan een beetje dieper in op de inspiratie van haar unieke look.

Het kapsel van Josephine Baker

Het meest opvallende aan de look van FKA Twigs is ongetwijfeld haar kapsel. Lange zwarte lokken die ze dan weer volumineus opsteekt of juist heel strak langs haar hoofd vlecht. Voor haar kapsel liet de jonge artieste zich inspireren door Josephine Baker, een bekende Amerikaanse danseres/zangeres/performer uit de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw. Dat vertelde FKA Twigs tijdens een interview met The Cut. Voor haar ’tegen het hoofd geplakte krulletjes’ heeft Twigs zich duidelijk laten inspireren door Baker en haar kapsel is voor Twigs uitgegroeid tot een van haar belangrijkste uiterlijke troeven.

Gek op tweedehandskledij en bloemen

De zangeres vertrouwde The Cut ook toe dat ze gek is op tweedehandskledij. Haar persoonlijke styliste, Karen Clarkson, heeft ook een eigen vintageshop in het hartje van Notting Hill in Londen. Daar gaat Twigs soms heen en trekt ze de meest gekke kledij aan. Vintagemode sluit nauw aan bij de stijl van Twigs omdat ze verschillende stuks met elkaar kan combineren. Maar voor haar kledingcombinaties laat ze zich ook inspireren door alles wat niet-mode is. Samen met haar styliste bekijkt ze foto’s van bloemen en dan kijken ze naar de kleurschakeringen of de combinatie van bloemen. Uit deze mix van kleuren halen de dames hun inspiratie. Maar ook fotografie is volgens FK Twigs en belangrijke bron van inspiratie, zo vertelde ze aan The Cut.

Binnenkort staat FKA Twigs op het podium van Pukkelpop (zaterdag 16 augustus).

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Laura Van Roey

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content