Is Christian Louboutin het brein achter de Chanel Cambon schoen?

De ontwerper zegt dat de beroemde doorstikte ballerina niet aan het brein van Coco Chanel ontsproten is.

Schoenontwerper Christian Louboutin claimt verantwoordelijk te zijn voor de doorstikte Cambon ballerina van Chanel.

Christian Louboutin maakt al meer dan twintig jaar furore met zijn eigen label dat high-end schoenen met kenmerkende rode zool voortbrengt. Daarvoor werkte hij bij verschillende grote modehuizen, waaronder Charles Jourdan, Yves Saint Laurent maar ook Chanel. In een interview met The Daily Telegraph verklaart Louboutin dat het Franse modehuis bijzonder wel gevaren heeft bij zijn periode als ontwerper. De beroemde doorstikte Cambon schoen van Chanel zou namelijk uit zijn tekenpen gekomen zijn. “Iedereen denkt dat de schoenen zo typisch zijn voor het DNA van Coco, maar dat is niet zo”, zegt de ontwerper. “Voor ik er ontwerper was werden die schoenen helemaal niet gemaakt.”

Ons hadden ze alvast liggen. De Cambon straalt zoveel ‘Chanel’ uit dat het haast ondenkbaar is dat deze ballerina niet in de ateliers van Coco geschapen is. De schoentjes zijn vervaardigd uit het typische doorstikte leder dat Chanel ook voor handtassen als de 2.55 gebruikt en past helemaal binnen Coco’s elegant-maar-praktisch ontwerpethos. Bovendien verwijst de naam van de schoen ook naar Rue Cambon, de straat in Parijs waar Coco Chanel haar eerste winkel opende.

Of Louboutin nu de waarheid vertelt of niet, het is duidelijk dat hij zijn ontwerpen beschermt alsof ze zijn bloedeigen kinderen zijn. De flamboyante ontwerper heeft al verschillende rechtszaken aangespannen tegen schoenenlabels die een rode zool in hun collectie durfden steken. “Ik wil gewoon erkend worden”, verklaart Louboutin. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content