Iris Van Herpen introduceert schoenen met ’tanden’

Modeontwerpster Iris van Herpen introduceert samen met het Nederlandse merk United Nude een nieuw soort schoen: de ‘Fang’. De schoenen zijn bijzonder omdat ze worden gekenmerkt door een zool bestaande uit ‘scherpe tanden’.

Modeontwerpster Iris van Herpen introduceert samen met het Nederlandse merk United Nude een nieuw soort schoen: de ‘Fang’. De schoenen zijn bijzonder omdat ze worden gekenmerkt door een zool bestaande uit scherpe ’tanden’.

De scherpe ‘dierentanden’ die als zool en hak van de Fang-schoen fungeren, zijn gemaakt van een combinatie van vezelglas en koolstofvezel.

United NudeVan Herpen, die bekend staat om haar vernieuwende ontwerpen gemaakt van bijzondere materialen, werkte voor de vijfde keer samen met United Nude, het merk van Rem D Koolhaas (het neefje van de beroemde architect).

Het is nog niet bekend of de nieuwe schoenen, net als de eerdere samenwerkingen, in gelimiteerde opgave te koop zullen zijn.

Björk

Iris van Herpen toonde vorige maand voor de tweede keer – als een van weinige Nederlandse ontwerpers – haar nieuwe collectie tijdens de prestigieuze coutureweek in Parijs. Haar ontwerpen werden eerder gedragen door artiesten als Lady Gaga en Björk.

Mehtap Gungormez/Elsevier

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content