Iris Apfel ontwerpt handtassen

© reuters

Het lijkt wel alsof dit krasse oudje nooit stilzit

Stijlicoon Iris Apfel, die vorig jaar nog een juwelencollectie uit haar krasse brein liet ontspruiten, heeft een handtassencollectie ontworpen.
Negentig jaar en nog steeds actief in de modewereld, wij kennen alvast oudjes met een minder gezegende leeftijd en een minder gevuld programma. De interieurontwerpster is aanwezig op alle trendy feestjes, heeft een tijdje dienstgedaan als MAC ambassadrice, heeft op dit moment ook een zonnebrilcollectie op de markt en geeft regelmatig actes de présence. Schoenenmerk Jimmy Choo vernoemde onlangs nog een muiltje naar haar. Apfel is immers een graag gezien figuur en valt op door haar excentrieke stijl die gedomineerd wordt door grote brillen, etnische juwelen en een brede waaier aan stoffen en kleuren.

Nu heeft Apfel zich aan handtassen gewaagd en het was te verwachten dat ook deze in het minst zouden lijken op wat je van een bejaarde zou verwachten. Apfel liet zich inspireren door de dodo, een uitgestorven vogelsoort. “It’s an old bird, like me”, grapte ze nog tegen WWD. De tassenlijn draagt dan ook de toepasselijke naam “Extinctions” en werd vervaardigd uit hoogwaardige materialen zoals Mongools lam, kalfshaar en slangenleer. (KS)

Prijzen zijn zeer schappelijk en variëren omgerekend tussen de 174 en 304 euro. Extinctions wordt tegen het najaar in enkele geselecteerde winkels verwacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content