Interview: Elodie Ouédraogo ontwerpt originele capsulecollectie voor JBC

Elodie Ouédraogo, sportatlete en gewezen modecolumniste, heeft een sweatercollectie voor vrouwen ontworpen voor het Belgische modebedrijf JBC. Weekend.be kon Elodie strikken voor een exclusief interview.

Elodie Ouédraogo, sportatlete en gewezen modecolumniste, heeft een sweatercollectie voor vrouwen ontworpen voor het Belgische modebedrijf JBC. De capsulecollectie van zes erg gevarieerde sweaters, zal vanaf 20 augustus in de winkelrekken hangen. Op woensdag vond de fotoshoot van deze gloednieuwe collectie plaats en konden we Elodie strikken voor een exclusief interview.

Jij stapte vorig jaar zelf naar JBC met het idee voor een sweatercollectie. Hoe kwam je daarbij?
Het was een meisjesdroom van mij om dat ooit te doen. Ik heb altijd al enorm veel interesse gehad in mode en ben daar eigenlijk ook mee opgegroeid. Mijn mama heeft snit en naad gestudeerd en maakte onze kleren zelf; ons huis ademde mode uit en ik bracht vaak uren in de stoffenwinkel door. Ik koos voor sweaters omdat dat al een tijdje heel erg in is, het is zowaar het nieuwe accessoire. Een sweater is bijna even belangrijk als een handtas of een schoen. Zo heb je bijvoorbeeld de tijgerpull van Kenzo en de Bambi-sweater van Givenchy.

Waarom koos je voor JBC? Ik heb heel goede herinneringen aan JBC, ze deden in het verleden al heel leuke samenwerkingen en sponsorden de Olympische ploeg in 2008 en 2012. Ik heb tijdens die edities in hun comfortabele kledij geleefd en voelde me daar enorm goed in. We behaalden natuurlijk ook een zilveren medaille in Peking. Het zijn gewoon winners bij JBC! (lacht).

Waar haalde je je inspiratie? Bij mama, die heel veel van mode afweet, en mijn zussen. Zij hebben mij enorm goed geholpen bij het ontwerpen van de collectie. Door hun uiteenlopende en eerlijke feedback, is de collectie echt enorm draagbaar geworden. Daarnaast heb ik me ook laten inspireren door outfits die ik op straat tegenkom en zaken die ik zelf graag draag. Ik ben ook enorm gefascineerd door de Belgische mode, dat is echt allemaal zo goed gemaakt en tijdloos. Ik heb geprobeerd om de collectie zo bereikbaar mogelijk te houden. Ik hou bijvoorbeeld enorm veel van Givenchy maar dat is natuurlijk heel in your face en niet iedereen vindt dat mooi. Die weg wilde ik niet uitgaan.

Wat is je favoriete item? Dat vind ik een heel moeilijke keuze. Ik heb heel gevarieerde sweaters ontworpen, bijna voor elke dag én elke mood één. Toch denk ik dat ik het sweaterkleedje het liefst draag. Ik heb daar het hardst voor moeten vechten ook. Het is een zwart kleedje met een oversized kap en achteraan een rits. Dat kleedje is enorm praktisch, daar pas eigenlijk alles onder. Trek dit aan en je bent direct klaar om de deur uit te gaan, je hoeft daarbij ook niet te veel na te denken over accessoires en toestanden. Iets wat ikzelf heel belangrijk vind; ik kan een half uur langer slapen als ik zoiets aandoe (lacht). Maar de keuze blijft toch moeilijk. Ik ben ook helemaal weg van de trui met de gouden mouwen.

Wat vind je zelf speciaal aan je collectie? Het is een enorm persoonlijke collectie geworden waarin ik alle zaken heb samengebracht die ik mooi vind. De sweaters moesten vooral comfortabel zijn en op verschillende gelegenheden draagbaar. Ik vind het enorm belangrijk dat er verschillende combinaties mogelijk zijn met de sweaters. Zo kan je de sweater met de gouden mouwen bijvoorbeeld dragen met een rokje en hakken eronder. Wanneer je de sweater combineert met een jeans en sneakers, bekom je natuurlijk een heel andere look. Daar wou ik naartoe. Ik denk niet dat de meeste mensen het geld hebben om kleding te kopen die ze alleen maar voor één bepaalde gelegenheid kunnen aantrekken.

Wat brengt de toekomst? Ik vond dit een enorm leuke ervaring. Wie weet doe ik nog wel zoiets, het smaakt zeker naar meer. Het leuke was ook dat Jeroom, mijn vriend, ook enorm geïnteresseerd meekeek over mijn schouder. Hij heeft zelfs een aantal ontwerpen gemaakt maar die waren iets té extreem (lacht). Verder ben ik nu ook actief bij Woestijnvis en ben ik momenteel ook een ‘personal training’-zaak aan het oprichten. Dat doe ik samen met twee anderen. Over de naam kan ik nog niets zeggen maar ik ben blij dat ik mij terug wat meer kan toeleggen op mijn eerste en grootste liefde: sport.

Karolien Selleslags

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content