Internationale modefotografie in Brussels Sofitel

Vier fotografen delen hun intieme kijk op de haute couturewereld.

Grote namen uit de fotografie en catwalksterren vormen het thema van de tentoonstelling ‘Fashion Stills, si la mode m’était contée’ die op 5 april haar deuren opent in het Sofitel-hotel in Brussel.

Op deze internationale expo in samenwerking met de Parijse galerie Polka gunnen gerenommeerde fotografen Derek Hudson, Jean-Marie Périer, Cathleen Naundorf en Gérard Uféras bezoekers een intieme kijk op de haute couturewereld, met foto’s van onder andere Dior en Yves Saint Laurent. De tentoonstelling streek eerder al neer in New York en Londen. Nu zijn dus de acht andere Sofitel-hotels aan de beurt.

Vier persoonlijkheden
De vier fotografen veroverden elk op hun manier een plaatsje in de modewereld. De Duitse fotografe Naundorf verbindt fotografie met schilderkunst. Haar aparte stijl wordt vooral gesmaakt door Jean-Paul Gaultier. Engels fotojournalist Hudson schreef jarenlang voor het tijdschrift ‘Life Magazine’. Fransman Jean-Marie Périer was de sterfotograaf van het popmagazine ‘Salut les copains’. Sterren zoals Brigitte Bardot, The Beatles en The Rolling Stones poseerden voor zijn lens. In 1998 fotografeerde hij ook topcouturier Yves Saint Laurent met de huidige First Lady van Frankrijk, Carla Bruni. De laatste fotograaf in het rijtje is Gérard Uféras. De Fransman werd onlangs voor zijn twintig jaar durende carrière geëerd in het Parijse Maison Européenne de la Photographie met de tentoonstelling ‘Etats de grâce’.

De luxehotelketen wil met dit beeldverhaal over de mode de band tussen de hotels en de rijke geschiedenis tussen Europa en Noord-Amerika benadrukken.

Tiffany Philips

Knackweekend.be geeft een overnachting voor twee met ontbijt weg in het Sofitel Parijs. Klik hier.

Fashion Stills, si la mode m’était contée loopt van 5 april tot 6 juni in het Sofitelhotel Brussel Le Louise Guldenvlieslaan 40 1050 Brussel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content