Internationale lof voor de Belgische ontwerper Dries Van Noten

De aanwezigheid van Kanye West, de soundtrack van Oscar and the Wolf en de zittende finale: het werd allemaal op applaus onthaald door de internationale pers. Bekijk hier de beelden van de show tijdens Paris Fashion Week.

De aanwezigheid van Kanye West, de soundtrack van Oscar and the Wolf en de zittende finale: het werd allemaal op applaus onthaald door de internationale pers. Bekijk hier de beelden van de show van Dries Van Noten tijdens Paris Fashion Week.

De Belgische Dries Van Noten kreeg lofbetuigingen vanuit alle uithoeken van de wereld. Hij bleef er zelf bescheiden bij: ‘Voor mij was het niet echt een collectie. Het is gewoon een reeks mooie kleren, gemaakt met mooie stoffen,’ aldus de ontwerper.

Natuurminnende nimfen

Kanye West en de rest van de genodigden – waaronder onze reporter ter plaatse – konden de collectie aan een nauwkeurige inspectie onderwerpen tijdens en na de finale van de show. De modellen vlijden zich neer op het zachte mos en de gasten keurden de rijkelijke stoffen en vloeiende snits van naderbij. De inspiratie haalde de ontwerper bij de natuur, A Midsummer Night’s Dream van Shakespeare, festivals zoals Glastonbury en Woodstock, India en de seventies.

Een van de nummers die door het sprookjesachtige bos schalden was Strange Entity van Oscar and the Wolf. Ook Max Colombie, de frontman van de groep, was aanwezig tijdens de show en liep onze plaatselijke journaliste tegen het lijf. De aanwezigheid tijdens de Parijse modeweek is in ieder geval een mooi visitekaartje voor de Belgische band.

Rustpunt

Volgens Dazed and Confused was de zittende finale van de show een uniek rustpunt tijdens de hectische modeweek. ‘We verstonden onmiddellijk hoe belangrijk het is om af en toe een te worden met de natuur. Of om in stilte te zitten in de natuur en alles in ons op te nemen,’ lezen we in hun review.

Ook volgens ons zijn deze huldes van de internationale pers volledig terecht. Een stuk uit deze collectie tovert iedere vrouw om tot een prachtige nimf of stijlvolle festivalgangster. Een pluim voor de ontwerper die weer maar eens onze Belgische naam weet te verdedigen tijdens Paris Fashion Week.

Lees hier het verslag van onze reporter ter plaatse. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content