Inez & Vinoodh: Modefotografie met ballen

Op het gebied van (mode)fotografie behoort het duo Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin tot de absolute top. Magazines als Vogue en V Magazine en modellen als Kate Moss en Alexander McQueen zijn al geruime tijd van hun to-do list geschrapt. Straffer nog, het zijn de fotografische geliefden die nu op het verlanglijstje staan van de rest van de wereld.

In hun beeldende kunst proberen ze de smetteloze oppervlakken van de consumentenmaatschappij te laten wankelen. Zo vertelt het koppel aan style.com: “In bijna elke foto van ons is er dualiteit aanwezig. Een shift in geslachten. Er is mooi en lelijk. Spiritueel en mondain. Droomwereld en realiteit. Er is spanning.”

Vorig jaar nog wijdde het Amsterdamse fotografiemuseum Foam een overzichtstentoonstelling aan het werk van Inez & Vinoodh en die verschijnt nu in boekvorm. Naast foto’s, vind je in het boek ook interviews en teksten over hun oeuvre en enkele exclusieve prints.

‘Pretty Much Everything’ doet met maar liefst 984 pagina’s zijn naam alle eer aan. Voorlopig lanceert Taschen alleen de collector’s edition (500 euro) en twee art editions (2000 euro), maar volgend jaar komt ook een goedkopere editie op de markt.

Vincent Fobelets

Meer info: www.taschen.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content