Inboedel winkel Van Beirendonck online te koop

Naast 392 kledingstukken en 60 accessoires gaat ook de gigantische polyester beer onder de hamer.

Circa 450 collectiestukken van de failliete modeontwerper Walter Van Beirendonck en de hele inboedel van zijn conceptstore worden online geveild. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Curator Anne-Marie Elants, die sinds het faillissement van drie weken geleden een manier zoekt om nog zo veel mogelijk schuldeisers te betalen, zag geen andere mogelijkheid. Ze onderhandelde een paar weken lang met kandidaat-kopers, maar die boden niet voldoende voor de inboedel van de conceptstore.

De veiling gaat volgende week van start en duurt hooguit twee weken, luidt het bij veilinghuis Moyersoen uit Wilrijk. “We bieden 392 kledingstukken aan en zowat zestig accessoires. De startprijs is voor elk item nul euro”, luidt het.

Ook de hele inboedel van de conceptstore, waaronder paspoppen en winkelrekken, wordt aangeboden. Het meest opvallende item is een acht meter lange, twee meter hoge polyester beer die als kast voor de kinderkleren diende. De beer, ontworpen door Van Beirendonck in 1998, zou zeker 36.000 euro waard zijn. Op 31 maart moet alles weg zijn. (Belga/EH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content