In het spoor van De Wolf: Barbie en de haarplastron

Een dozijn shows en het dubbel aan showrooms, winkelopeningen en lanceringen: het waren twee drukke dagen in Milaan. Daarom een lijstje van de zeven dingen die me zijn opgevallen.

Een dozijn shows en het dubbel aan showrooms, winkelopeningen en lanceringen: het waren twee drukke dagen in Milaan. Daarom een lijstje van de zeven dingen die me zijn opgevallen.
1. De haarplastron. Voeg het woord maar toe aan je vestimentaire vocabulaire. Gezien bij Fendi, waar de modellen een prachtige leren bloemen met lang lint rond hun paardenstaart droegen. Al even begerenswaardig als de collectie zelf.

2. Ook Amy Adams staat vroeg op om de show van Max Mara om negen uur ’s ochtends bij te wonen. De actrice is het gezicht van de handtassenlijn van het merk. Ze had haar goedkeurend knikje geoefend en mocht het vaak gebruiken.

3. De nieuwe lengte voor rokken en broeken komt tot net onder de kuit. Dat zagen we de afgelopen dagen toch op de catwalk van onder andere Gucci, Prada, MaxMara en Dsquared.

4. Prada was prachtig. En dat vind ik echt niet elk seizoen. De show was een ode aan de textielambacht. Daarvoor ging ze op zoek naar brokaat, uit de negentiende eeuw tot de jaren zestig, om het te reproduceren voor haar collectie. De ambacht werd verder benadrukt door zichtbaar, onafgewerkte zomen en valse kleermakerslijnen in contrasterende stiksels.

5. Moschino Barbie wordt de hype van het seizoen. Jammer genoeg heb ik het niet alleen over de pop, die iedereen op de eerst rij donderdagavond cadeau kreeg, maar ook over de collectie. Want meer dan een (slim in stand gehouden) hype is het niet. ‘Barbie is fun en dat wilde ik teruggeven aan de mode’, zei ontwerper Jeremy Scott na de show. De vraag is maar of hij wilt dat we lachen of dat hij lacht met ons.

Ellen De Wolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content