In de wolken bij AF Vandevorst

© Laura Van Roey

Het Belgische modeduo liet zich voor volgende zomer inspireren door de kunst van het vliegen en de kledij van vliegeniers.

Het Belgische modeduo liet zich voor volgende zomer inspireren door de kunst van het vliegen en de kledij van vliegeniers.

Bij aanvang van de show werden we meegenomen op een reis enkele honderden meters de lucht in. Met hulp van technologie werd de catwalk getransformeerd tot een grote witte wolk en op achtergrond speelde een film met vliegtuigen en berglandschappen. Het ‘aviator’-thema werd tot in de puntjes doorgetrokken.

Het eerste silhouet dat de catwalk opkwam was een jurk met een lange sleep uit parachutestof. Hiermee was de toon meteen gezet. Wat daarna volgde ging enkel maar in stijgende lijn de lucht in. Jurken en blouses waarvoor AF Vandevorst zich liet inspireren door de onstuimige vorm van wolken. Maar er waren ook letterlijke verwijzingen naar de vliegkunst. Zo werden er veiligheidsriemen op jurken aangebracht, stonden er teksten gedrukt op de stof waaronder ‘remove before flight’ en droegen de modellen hun jasjes op de rog zoals een rugzak, wat dan weer verwees naar de parachute die je ook op je rug draagt. Ook het militaire karakter van het label zat mooi vervat in de nieuwe zomercollectie.

Wat betreft het kleurengebruik zagen we vooral kaki en zwart. Maar een absolute eyecatcher was de dieprode kleur met een vleugje oranje in verwerkt. Een kleur die er helemaal uitsprong en waar wij helemaal enthousiast van werden.

De collectie van AF Vandevorst is ijzersterk, waarin ze weer meer durven experimenteren, maar die ondanks alles erg draagbaar blijft. Ongetwijfeld prijken sommige stukken al erg hoog op het verlanglijstje van de aanwezige gasten.
Laura Van Roey

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content