In beeld: Peter Lindbergh en zijn supermodellen in Rotterdam

© Wim Denolf

Peter Lindbergh. A Different Vision on Fashion Photography verkent tot 12 februari 2017 het werk van een de invloedrijkste modefotografen van de twintigste eeuw. Meer dan 220 foto’s bestrijken er het ganse oeuvre van de Duitse fotograaf: zijn beroemde series met modellen als Cindy Crawford, Naomi Campbell en Tatjana Patitz -foto’s die Lindbergh begin jaren negentig tot peetvader van het supermodellenfenomeen kroonden – maar ook zijn portretten van Tina Turner, Madonna en andere beroemdheden. Speciale aandacht gaat onder meer naar Lindberghs inspiratiebronnen als dans en film en nooit eerder getoond archiefmateriaal, waaronder persoonlijke aantekeningen, storyboards, rekwisieten, contactafdrukken en polaroids.

Daags voor de opening kon de internationale pers de tentoonstelling in de Rotterdamse Kunsthal al bezoeken. Voor de gelegenheid werden Peter Lindbergh en curator Thierry-Maxime Loriot vergezeld door modellen als Nadja Auermann, Tatjana Patitz, Milla Jovovich, Karen Alexander en Yasmin Le Bon. Ook de Nederlandse Lara Stone en haar jongere landgenote Elisa Hupkes waren van de partij.

Op vrijdagavond werd het gezelschap ontvangen op het Rotterdamse stadhuis. Zaterdag wordt de tentoonstelling officieel geopend in aanwezigheid van Cindy Crawford, Eva Herzigova en Amber Valleta. De Zwitserse contortionist Nina Burri en de Duitse musicus Thom Hanreich zullen gastoptredens verzorgen.

Knack Weekend zocht voor zijn jongste modespecial Lindbergh op in zijn studio in Parijs, dat gesprek kunt u hier lezen.

Info: www.kunsthal.nl.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content