In beeld: Koninklijke garderobe van Queen Elizabeth tentoongesteld in Londen

A member of the Royal Collection Trust, poses for photographers next to Britain's Queen Elizabeth's evening gowns, ahead of the opening of an exhibition entitled 'Fashioning a Reign: 90 Years of Style from the Queen's Wardrobe', at Buckingham Palace, in London, Britain July 21, 2016. Picture taken July 21, 2016. REUTERS/Peter Nicholls TPX IMAGES OF THE DAY - RTSJ3VH © REUTERS

De uitgebreide collectie van Queen Elizabeth wordt ter ere van haar negentigste verjaardag tentoongesteld. In totaal vinden er drie expo’s plaats, in de officiële residenties van hare majesteit. De collectie toont kleding van haar kindertijd tot vandaag de dag. Aan de hand van de garderobe wordt ook de Britse geschiedenis verteld en krijgt de bezoeker inkijk in hoe de Queen gebruik maakt van mode om te communiceren met haar volk. De tentoonstelling in Buckingham Palace is de grootste van de drie.

Het is bovendien de eerste keer dat haar trouwjurk publiekelijk wordt tentoongesteld. In totaal worden er 150 outfits van de koningin voorgesteld aan het publiek. Er zijn onder meer creaties van Sir Norman Hartnell, Sir Hardt Amies en Ian Thomas – neen, niet de Vlaamse zanger – te bewonderen.

Surf naar royalcollection.org voor info en tickets. Tot 2 oktober kan je voor de grootste expo van de drie terecht in Buckingham Palace. Tot 16 oktober kan je een onderdeel bewonderen in Holyroodhouse in Edinburgh en van17 september tot 8 januari is het derde deel te bezichtigen in Windsor Castle. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content