In beeld: Dior gezien vanop de Front Row

Raf Simons liet het verleden en de toekomst, maar ook de realiteit en het ingebeelde met elkaar interageren voor zijn lente- en zomercollectie voor Dior.

door middel van experiment verandert hij de filosofie van het modehuis. Zijn creaties transformeren de dragers in bloemenwezens die zowel lyrisch romantisch als gevaarlijk zijn. Simons gaat op die manier in ’tegen de natuur’ van Dior en de mode an sich. ‘Mode is een plaats van verandering, mogelijkheden en risico’s,’ aldus Simons over zijn collectie.

Simons verdeelt zijn bloemenvrouwen in drie categorieën. De reiziger, de transformeerder en de transporteur worden vormelijk weergegeven door de verschillende concepten in Simons lijn. De reizigers staan voor exploreren en worden gekenmerkt door de badges en insignes die hun outfits sieren. De transformeerder drukt de transformatie van bestaande Dior-silhouetten uit. Zo heeft Simons de klassieke tulprok, een stuk dat we kunnen terugvinden in de Dior-archieven, vertaald naar het heden. De laatste categorie, de transporteur, is de meest grensoverschrijdende van de drie. Deze stukken behoren tot het nieuwe verhaal van Dior, ‘Trans Dior’, dat Raf Simons inzet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content