In beeld: de 15 beste streetstyle beelden vanop London Fashion Week

© Wouter Van Vaerenbergh

Tijdens de modeweken poseren heel wat bloggers op straat rond de show venues in de hoop uitgekozen te worden door fotografen. Streetstyle fotografie is geen exacte wetenschap, maar enkele elementen zorgen er toch voor dat een foto werkt of niet.

Een mooie outfit doet veel, maar als de drager zich er niet comfortabel in voelt, zullen de fotografen hun hoofd niet draaien. Soms is het net de man of vrouw in een subtiele outfit die in het oog springt. En ook de fotografen zelf verdienen soms om eens aan de andere kant van de lens te staan. Het gaat om een persoonlijkheid die spreekt vanop de foto. Je kent hen niet en toch heb je het gevoel dat je weet wie ze zijn. Ze vertellen een verhaal met hun kleding, die ze gebruiken als middel voor zelfexpressie, met hun pose en hun attitude.

Een streetstyle foto staat of valt ook met het kader waarin de bloggers poseren. Dat kan slaan op de kadrering, maar ook op de kleuren en de aan- of afwezigheid van andere mensen. Deze vijftien beelden spraken alvast voor ons tot de verbeelding. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content