In beeld: Belgisch model Hanne Gaby Odiele stelt collectie van Viktor & Rolf x Zalando voor

Hanne Gaby Odiele gezicht van Viktor & Rolf voor Zalando © Zalando

Hanne Gaby Odiele is het gezicht van de collectie die het Nederlandse ontwerpduo Viktor & Rolf voor Zalando heeft ontwikkeld. Het Belgische interseks topmodel werd in 2017 mens van het jaar van Knack Weekend.

De collectie is beschikbaar in gelimiteerde oplage. De stuks werden met de hand vervaardigd met gerecycleerde materialen. De collab collectie bestaat uit zeventien stuks.

Innovatie en duurzaamheid

‘De collab van Viktor & Rolf voor Zalando is fantastisch, want ze gebruiken de overstock van Zalando om nieuwe, prachtige stuks te maken. Viktor & Rolf is een modehuis dat altijd out of the box denkt. Het is een spannende samenwerking en een innovatief idee. Dat is de richting die mode moet uitgaan vind ik’, laat het model optekenen.

Het is de eerste collectie vanuit Zalando zelf die focust op duurzaamheid. ‘Door met Viktor & Rolf samen te werken bieden we onze klanten een duurzame stijl aan. Het is ongelooflijk om te zien hoe het duo oude kleding in iets nieuws en moois heeft getransformeerd. Op die manier wordt de levensduur van mode verlengd’, klinkt het bij Jolanda Smit van Zalando.

De Viktor & Rolf for Zalando RE:CYCLE collectie is beschikbaar vanaf 1 februari op Zalando.com.

Lees ook: Interseks topmodel Hanne Gaby, Mens van het Jaar 2017: ‘Het meisje uit Kooigem is eindelijk vrij’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content