In beeld: backstage bij Haider Ackermann op de Paris Fashion Week

Zware wenkbrauwen die ver doorlopen: de signature look van deze show. © Mare Hotterbeekx

Een perfect uitgekiende outfit, een legertje make-up artiesten en een staande ovatie na elke show: de modellen hebben het goed voor elkaar tijdens de modeweken. Maar hoe glamoureus is het leven achter de schermen? Wij gingen backstage bij Haider Ackermann op de Paris Fashion Week.

‘Vanaf nu hebben jullie exact twintig minuten om de make-up af te werken’, aan het woord is een grote man met een lange baard naar wie duidelijk geluisterd moet worden. Ik ben net aangekomen in het backstagegedeelte waar een legertje make-up artiesten de laatste hand legt aan de looks van de veertig modellen die over een uurtje de catwalk op moeten.

De make-up voor deze show is bedacht door de Belgische Inge Grognard, make-up artiest voor M.A.C.. Grognard staat bekend als trendsetter en combineert vakkennis met een gezonde portie durf. Dat valt in de smaak: ze mocht al looks bedenken voor show van Chanel, Vetements, A.F. Vandervorst en Kenzo. Ook bij Haider Ackermann houdt ze de touwtjes in handen.

‘Ik heb nauw samengewerkt met Haider voor de looks van deze show’, nuanceert Grognard bescheiden wanneer we haar tegen het lijf lopen. ‘We hebben bewust beslist om het heel sober te houden. Eigenlijk dragen de modellen amper make-up. Alle aandacht gaat naar de wenkbrauwen, die zetten we wel stevig in de verf. Dat geeft een licht mannelijk effect, maar daar houd ik net van.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content