In beeld: Aspinal of London SS17 – Britse lederwaren in cupcake-kleuren

© Wouter Van Vaerenbergh

De champagne vloeide rijkelijk tijdens de Aspinal of London presentatie. Het merk had ook thee voorzien en cupcakes en taart in de zoete suikerkleuren van de Mini Marleybone handtas. Kortom, het was een upperclass feestje waar duur geklede mensen – en baby’s met iphones – genoten van elkaars aanwezigheid. De setting deed een klein beetje denken aan de film The Stepford Wives, maar gewapend met een camera konden we toch wat botoxloze glimlachjes versieren.

Na wat onwennig te dralen, smeten we ons in de menigte en maakten her en der zelfs vrienden. Zelfs in China zwaaiden we even naar de fans, dankzij de live stream van een Chinese blogger. Creatief directeur Mariya Dykalo had haar schattige, in designer wear gestoken kroost meegebracht. Petje af voor dit moderne multitasken.

London charm

De handtassen werden gepresenteerd in een set die de replica’s moesten voorstellen van verschillende Londense wijken. Dat is namelijk de inspiratie voor de ontwerpster: de wijken in Londen die doen denken aan dorpen, elk met hun geheel eigen stijl en soort van inwoners. Bon, dorpen is misschien wat plebejisch gesteld, aangezien het hier natuurlijk om erg chique handtassen voor erg chique dames gaat.

Samenwerkingen

De grote trots van het merk is de samenwerking met actrice Michelle Dockery, u misschien beter bekend als Lady Mary Crawley in Downton Abbey. De actrice liet zich inspireren door een handtas van haar grootmoeder, met een vintage magnetisch kliksysteem. In de aanwezigheid van deze vintage geïnspireerde handtas voelden we ons alvast echte ladies (misschien een klein beetje de Little Britain versie.)

Maar ook de samenwerking met het Britse slow fashion label Beautiful Soul sprong in het oog. Het merk mocht enkele prints voorzien voor de Lottie Bag, Soho Pouch en Mini Trunk Clutches. Zo wil Aspinal of London jonge Britse ontwerpers steunen.

Hogere klasse

Dat het merk populair is bij Hertogin Kate Middleton en haar zus Pippa verbaast ons niet. De lederwaren zijn een schoolvoorbeeld van Brits vakmanschap – ze worden met de hand gemaakt in West Sussex – en stralen klasse uit. Voor een namiddag lang voelden we ons even lid van een hogere klasse. We vroegen ons dan ook af waar onze lakei bleef om na het evenement onze zakken te dragen, maar toen we ons gewapend met een Oyster Card en stadsplan een weg baanden door Londen stonden we snel weer met beide voeten op de grond. De suiker was ons duidelijk naar het hoofd gestegen. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content