Ijsberen en giraffes

Een immense bont- en vachttrend op de Parijse catwalk.

Afgelopen winter, zo is de voorbije week in Parijs gebleken, heeft het ontwerpersgilde collectief gekeken naar Where The Wild Things Are. Met een immense bont- en vachttrend als resultaat.

Bij Jean-Charles De Castelbajac lopen bambi’s en eenhoorns mee (en een echte hond). De handtassenfabrikant Longchamp heeft jassen met een print van wolvenvacht, en Max Mara Atelier pakt uit met een jas in kamelenvacht waarop giraffestippen zijn gedrukt — dokter Frankenstein ahoy.

Karl Lagerfeld stuurt voor Chanel zijn mannequins verkleed als ijsberen en ijsblokjes door een bijna levensecht Arctisch landschap, compleet met ijsschotsen (alleen de Titanic ontbreekt, maar Lagerfeld maakt wel een verschijning als kapitein). Behoeven de vestimentaire gimmicks van de ontwerper, die enkele weken geleden zijn zeventigste verjaardag vierde, een dergelijk spectaculair decor? De bontparade van Chanel, zo blijkt later, is geheel fake. Dierenliefhebbers zullen er maar blij mee zijn.

We zagen in Parijs ook enkele bêtes de scène, zoals dat in het Frans heet: Pete Doherty gaf een concert voor Joseph, Grace Jones zong een lied of twee, drie voor de vijfde verjaardag van Flowerbomb, het parfum waarop het rijk van Viktor & Rolf is gebouwd.

Populairste beest van de week? Ongetwijfeld het schaap, al dan niet geschoren (maar liever niet dan wel), dat opvallend vaak te zien is — de vrolijkste schapen blèren in de finale van Sonia Rykiel (in samenzang met Kurt Cobain).

Jesse Brouns

Bekijk alle defilés in Parijs op Catwalk Weekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content