Iedereen kan binnenkort trouwen in de jurk van Amal Alamuddin

Oscar de la Renta brengt een trouwjurk uit, die gebaseerd is op het ontwerp voor Amal Alamuddin tijdens haar huwelijk met George Clooney.

De internationale aandacht voor de trouwjurk van Amal Alamuddin heeft modeontwerper Oscar de la Renta op ideeën gebracht.

Zo brengt de Amerikaanse modeontwerper, met roots op de Dominicaanse Republiek, een trouwjurk op de markt die als twee druppels water lijkt op de jurk van Amal Alamuddin voor haar huwelijk met George Clooney in Venetië. Oscar de la Renta ontwierp de trouwjurk van Amal in samenspraak met de bruid. Zo is Amal al jarenlang een grote fan van de 82-jarige Oscar. Zo mocht hij niet enkel haar officiële trouwjurk ontwerpen, maar ook een cocktailjurk voor een receptie tijdens haar huwelijksfeest in Venetië.

Franse kant en parels

De jurk die het modelabel nu op de markt gaat brengen is geen identieke kopie, maar wel bijna helemaal hetzelfde op enkele minuscule details na. De jurk is net als de originele jurk afgewerkt met Franse kant en rust op de schouders van de bruid. Daarnaast is de jurk ook versierd met parels en diamanten. Wat wel ontbreekt is de lange sleep die Amal droeg. Deze zit niet standaard bij de jurk uit de nieuwe collectie van Oscar de la Renta.

Op zich is dit niet echt verwonderlijk dat de ontwerper de jurk nu ook voor het grote publiek uitbrengt, aangezien de ogen van toekomstige bruidjes gericht waren op de jurk van Amal. Iedereen was dolenthousiast over de trouwjurk van mevrouw Clooney, die voor het eerst te zien was in Hello Magazine. Deze trouwjurk van Amal kan je nu zelf als bruidje kopen, al zal er wel een stevig prijskaartje aan vast hangen. Daarvoor krijg je wel een onbetaalbare uitstraling en Hollywoodglamour bovenop. Want ook grootheden zoals Michele Obama, Jacky Kennedy, Hillary Clinton en tal van celebrities zijn dol op de ontwerpen van de la Renta. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content