Iconische Valentinojurken tentoongesteld

De expositie zal 130 jurken tentoonstellen die hij ontworpen heeft gedurende zijn 50-jarige carrière.

In het najaar opent in The Somerset House een nieuwe tentoonstelling volledig gewijd aan de Italiaanse ontwerper Valentino. ‘Valentino: Master of Couture’ zal focussen op de haute couture stukken van de ontwerper.

De expositie zal 130 jurken tentoonstellen die hij ontworpen heeft gedurende zijn 50-jarige carrière. Enkele van die ontwerpen zijn uitgegroeid tot iconische jurken die gedragen zijn op de rode loper door onder andere Gwyneth Paltrow, Grace Kelly en Sophia Loren. Ook de vintage jurk die Julia Roberts droeg tijdens het ontvangen van haar Oscar in 2001 en de trouwjurk van Jackie Onassis van 1968 behoren tot de collectie.

“Achter elk van deze stukken zit een prachtig verhaal”, zegt Valentino tegen de Britse Vogue. “Deze jurken zijn zorgvuldig met de hand gemaakt waardoor er een ongelooflijk gedetailleerde afwerking is. De meeste van deze jurken zijn zelden gezien in het openbaar dus ze kunnen laten zien aan het grote publiek is heel bijzonder.”

De expositie zal drie maanden lopen in het Somerset House in Londen en is opgesteld door het internationaal design team Kinmonth Monfreda en curator Alistair O’Neill. Er zullen drie secties zijn: History of Valentino, The Catwalk and The Atelier. (RDM)

De expositie ‘Valentino: Master of Couture’ zal lopen van 29 november 2012 tot 3 maart 2013 in The Somerset House in Londen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content