Ice-Watch verliest beroepsprocedure tegen Lego

Volgens Lego lijkt het doosje van de horloges te veel op een Lego-blokje.

Het Brusselse hof van beroep heeft het beroep dat de Belgische horlogemaker Ice-Watch ingediend had na het verlies van een rechtszaak tegen speelgoedreus Lego, nietig verklaard. Dat bericht de krant L’Echo.

Reden is dat Lego niet genoeg tijd kreeg voor zijn verdediging. Bovendien had de beroepsakte, die in het Frans opgesteld werd, ook in het Deens verstuurd moeten worden, aangezien Lego in Denemarken gevestigd is. Conform de beslissing van 5 december moet Ice-Watch nu zijn horloges in ons land van de rechter anders verpakken. Speelgoedreus Lego vindt dat het doosje te veel op een legoblokje lijkt.

De horlogemaker krijgt een dwangsom opgelegd van 200 euro per inbreuk en van 10.000 euro per dag dat hij in ons land nog horloges verkoopt in de bewuste verpakking. Die maatregel gaat in op het moment dat het vonnis door Lego betekend wordt aan Ice-Watch, wat tot vandaag nog niet gebeurd is. De horloges van Ice-Watch zijn wereldwijd een ware hype.

Ice-Watch is een bedrijfje uit Bastenaken, maar de horloges worden in China geproduceerd. Dat succes is ook Lego niet ontgaan. Volgens de Deense speelgoedreus is een deel van het succes te wijten aan de verpakking, een doosje dat zeer sterk lijkt op een legoblokje. Volgens de krant beschikt Ice-Watch evenwel nog over andere mogelijkheden om in beroep te gaan. (Belga/EH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content