Huur kinderkleertjes bij Tale Me: goedkoop en ecologisch

© Facebook

Het Belgische bedrijfje Tale me is een verhuurdienst voor kleding- en babykleertjes. Kinderen groeien immers als kool en door kleding te huren vermijdt u nodeloze kosten en verkleint u bovendien uw ecologische voetafdruk.

Het Belgische bedrijfje Tale me is een verhuurdienst voor kleding- en babykleertjes. Kinderen groeien immers als kool en door kleding te huren vermijdt u nodeloze kosten en verkleint u bovendien uw ecologische voetafdruk. Tale Me stelt haar klanten kleding voor kinderen en baby’s van 0 tot 4 jaar ter beschikking die origineel zijn en bovendien werden ontworpen door Belgische en Franse ontwerpers. Om in de ecologische lijn te blijven werden de kledingstukken ook gefabriceerd met natuurlijke materialen in lokale ateliers en confectiehuizen. Enkele deelnemende ontwerpers zijn onder andere Florine Brennet, Anaïs Dépret, Anna Touvron, La Fabrique de Rilou en MIX-iT.

Klanten kunnen op de website van Tale Me kiezen tussen een aantal kledingstukken of pakketten van 3, 5 of 7 kleertjes. Afhankelijk van de gekozen formule (maandbedrag of volgens het aantal kledingstukken) ontvangt u thuis een serie kledingstukken voor uw kind(eren). Erg simpel dus.

Lief voor de planeet

Bedenkster Anna Balez, een industrieel ingenieur met een specialisatie in milieumanagement, legt de filosofie achter haar idee uit: ‘Het is een manier om het kledingstuk een tweede of derde leven te geven’, vertelt ze aan Télé Bruxelles. ‘Zo verbruiken we ook minder van de grondstoffen van onze planeet, die al erg te lijden heeft.’ Doordat verschillende kindjes de kledingstukken dragen, krijgt de outfit een eigen, uniek verhaal.

Als uw baby of kind uit de kleertjes is gegroeid, het seizoen verandert of de uitleentermijn van verstreken is, kunnen de abonnees de kleertjes inruilen voor andere kledingstukken. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content