House of Holland ontwerpt voor Superga

Henry Holland verwerkte polkastippen, luipaardprints en pastelkleuren in zijn sneakerlijn voor Superga.

Henry Holland ontwierp een collectie voor het Italiaanse schoenenmerk Superga. Hij vernieuwde de klassieke tennisschoenen met enkele typische ‘House of Holland’-prints.

Het creatieve brein achter het Britse merk ‘House of Holland’ verwerkte polkastippen, luipaardprints en pastelkleuren in zijn sneakerlijn voor Superga. Ook voorzag hij de schoenen van een verhoogde zool, het zogenaamde ‘flatform-model’. Daarmee zijn ze een sportieve variant op de intussen reeds ingeburgerde ‘creepers’.

De Britse modeontwerper Henry Holland noemt Superga een geweldig merk met veel technische know-how en kennis van productie en distributie. “Dit is dus een heel logisch project voor mij”, stond te lezen op de website Dazed Digital.

Steve Madden, Mary Kate en Ashley aan roer van Superga

De Amerikaanse schoenengoeroe Steve Madden moet er net hetzelfde over gedacht hebben toen hij het merk in september naar Amerika bracht. Hij stelde de modieuze tweeling Mary-Kate en Ashley Olsen prompt aan als de creatieve hoofddirectrices van Superga in Amerika.

“Toen we Steve Madden voor het eerst ontmoetten, droeg ik mijn oude afgestapte Superga’s”, vertelde Mary-Kate aan Women’s Wear Daily. Steve Madden zou daarop beweerd hebben dat hij het bedrijf al enige tijd wilde kopen. “Wel, als je dat doet, denk dan zeker nog eens aan ons”, antwoordde Mary-Kate. En zo geschiedde.

Cashmeren sportschoenen

Franco Spalla, de CEO van het Italiaanse bedrijf dat Superga nog steeds in handen heeft, noemde de overeenkomst met Steve Madden en de Olsen-tweeling een belangrijke stap in de ontwikkeling van het merk op de Noord-Amerikaanse markt. “En de samenwerking met Ashley Olsen en Mary-Kate Olsen zal ons toestaan om de smaak van onze Amerikaanse klanten beter aan te voelen”, voegde hij er nog aan toe.

Onder ‘The Row for Superga’ ontwierp de modebewuste tweeling dit voorjaar hun eerste lijn sneakers voor het Italiaanse schoenenmerk. Ze verwerkten cashmere en linnen in de elegante gymschoenen en dat resulteerde in een peperduur prijskaartje. Dan zijn de Supergavarianten van Henry Holland prijselijker. Voor zestig euro loop je deze zomer met een paar polkasneakers over straat.(JK)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De sneakers zijn vanaf heden beschikbaar via de webshop van House of Holland of de webshop van Superga.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content