Hoogtechnologische couture tijdens Weense Fashion Week

De exhibitie ’technosensual’ stelt de combinatie tussen mode en technologie centraal.

Tijdens de Weense modeweek, de MQ summer of fashion, organiseert Quartier21 een exhibitie die de impact van technologie op de wereld van mode en design centraal stelt. Op de openingsdag van de Weense modeweek, trekt Quartier21 het evenement ’technosensual: where fashion meets technology’ in gang. Bezoekers kunnen een blik werpen op de wereld van modeontwerpers en designers die voor hun ontwerpen gebruik maken van technologie. Verwacht jezelf dus aan elektronisch textiel en draagbare technologie.

Quartier21 is een organisatie die jonge ontwerpers uit de wereld van mode, technologie en design in het midden van de Weense museumwijk een plaats geeft om hun ontwerpen tentoon te stellen, maar hen ook ondersteunt.

De slijmjurk van Lady Gaga

De Nederlandse Anouk Wipprecht cureert de hoogtechnologische tentoonstelling, die wil aantonen dat de mogelijkheden voor het creëren van hedendaagse modeontwerpen uitgebreider zijn dan soms wordt gedacht. Het op de exhibitie getoonde textiel is voorzien van elektronische componenten, zoals sensors of LEDs. Andere ontwerpen werden samengesteld uit innovatieve en futuristische materialen.

De Nederlandse designer Bart Hess bijt op veertien juni de spits af met een kunstzinnig optreden dat nogal slijmerig kan uitdraaien. Hess ontwierp de zogenaamde slijmjurk die Lady Gaga droeg tijdens een fotoshoot voor de Amerikaanse uitgave van het modemagazine Vogue. En ook de excentrieke Nederlandse modeontwerpster Maartje Dijkstra toont enkele van haar aparte ontwerpen op de openingsdag van het evenement. (JK)

De opening van de tentoonstelling ‘TECHNOSENSUAL. where fashion meets technology’ vindt plaats op 14 juni en loopt tot en met 2 september. Het adres is freiraum quartier21 INTERNATIONAL, quartier21/MuseumsQuartier Wien. Op de website vind je meer informatie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content