Hoogste onderscheiding voor Viktor & Rolf

Ontwerpersduo Viktor & Rolf heeft de “Grand Seigneur 2009” gekregen. Dat is de hoogste modeonderscheiding in Nederland.

Het Nederlandse ontwerpersduo Viktor & Rolf heeft donderdagavond tijdens de Amsterdam International Fashion Week de “Grand Seigneur 2009” gekregen. Dat is de hoogste modeonderscheiding in Nederland.

Volgens de jury is het duo van groot belang voor de Nederlandse modewereld. ”Ze denken groot, groter, grootst, hebben in het buitenland een sterrenstatus bereikt en gaan onverminderd voort hun dromen te verwezenlijken”, klonk het.

”In Nederland is veel talent en er komt steeds meer erkenning voor dat talent.”, zo reageerden de twee, al hadden ze wel bedenkingen bij de naam van de prijs ”We maakten bij de naam Grand Seigneur negentiende eeuwse associaties. We dachten ook aan een sigarenmerk of iets religieus, maar dat viel mee.”

Viktor Horsting & Rolf Snoeren, beiden geboren in 1969, ontmoetten elkaar aan de kunstacademie in Arnhem waar zij in 1992 afstudeerden. Ze hebben een voorliefde voor theatrale modeshows en extravagante kleding en konden in 2004 de Nederlandse prinses Mabel bekoren met hun strikkentrouwjurk. Hun eerste winkel in Milaan staat letterlijk en figuurlijk op z’n kop, zelfs de kroonluchter ‘hangt aan de grond’. Drie jaar geleden kon het grote publiek kennismaken met Viktor & Rolf , toen het duo een collectie ontwierp voor H&M.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content