Hoog niveau in De Designers

© vtm

Gisteren ging het tweede seizoen van ‘De Designers’ van start. En de tweede lichting blijkt erg getalenteerd.

Gisteren ging het tweede seizoen van ‘De Designers’ van start waarin Vlaanderen op zoek gaat naar nieuw modetalent van eigen bodem. En dat talent blijkt dit seizoen talrijker dan ooit.

Talrijk talent
Het gerucht doet al een tijdje de ronde, maar gisteren werden onze vermoedens bevestigd: de tweede lichting designers is erg getalenteerd. Weekend Knack peilde naar de reacties van coach Erik Verdonck en juryleden Veerle Windels en Ann Claes.

Verdonck: “Tijdens de selecties bleek al dat het niveau van de kandidaten dit jaar een stuk hoger ligt dan vorig seizoen. En dat werd bevestigd tijdens de eerste aflevering. Er nemen ook meer ontwerpers deel die een modeopleiding genoten hebben. En dat verschil merk je. Je voelt dat er een gezonde concurrentie bestaat tussen de deelnemers. Ik verwacht dat het niveau hierdoor enkel maar zal stijgen naarmate het seizoen vordert.”

Windels: “We waren aangenaam verrast tijdens het eerste defilé. Er zitten dit seizoen duidelijk ontwerpers tussen met een uitgesproken visie en stijl. In België heeft men de gewoonte om de kat eerst uit de boom te kijken. Nu men gezien heeft dat het programma ernstig wordt aangepakt, is men ook meer bereid mee te werken. Het was dit seizoen niet alleen gemakkelijker om sterke kandidaten te vinden, ook de grote namen uit de Belgische modewereld happen sneller toe om in de jury te zetelen.”

Ann Claes: “Het is duidelijk dat er dit jaar meer technische knowhow en visie aanwezig is. De ontwerpers krijgen slechts één dag de tijd om een creatie te bedenken en ontwerpen, dan mag je de verwachtingen natuurlijk niet te hoog leggen. Ik was zelf geschrokken van de kwaliteit die ze leveren op zo’n korte periode.”

Afvaller van de week:
Katrien Hertogs: “Ik sta nog steeds achter mijn ontwerp: funky streetwear. Ik denk dat de jury nog niet klaar was voor mijn stijl.”

SPEEL MEE: We blijven de kandidaten de komende elf weken in deze rubriek volgen. Klik op onderstaande button en laat ons weten wie volgens u volgende week zal afvallen. U maakt wekelijks kans op een kledingbon van JBC ter waarde van 50 euro.

Ellen De Wolf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content