Hoofdontwerpers bij Helmut Lang stappen op

© Reuters

Nicole en Michael Colovos stoppen na acht jaar als hoofdontwerpers bij het modelabel Helmut Lang. Waarom het duo vertrekt is nog onduidelijk. Dat schrijft WWD.

Nicole en Michael Colovos stoppen na acht jaar als hoofdontwerpers bij het modelabel Helmut Lang. Waarom het duo vertrekt is nog onduidelijk. Dat schrijft WWD.

Het Amerikaans/Nieuw-Zeelandse, ontwerpende koppel, Nicole en Michael Colovos, stopt als ‘head of design’ bij het van oorsprong Oostenrijkse modelabel Helmut Lang. In 2006 ging het koppel ontwerpen voor Helmut Lang, maar aan deze samenwerking komt nu een einde.

Waarom het duo er de brui aangeeft is nog niet bekend en naar alle waarschijnlijkheid zal er pas binnen enkele maanden een opvolger worden aangeduid. Het is zelfs nog maar de vraag of er naar opvolging gezocht zal worden. Zo is er ook sprake dat Helmut Lang met hetzelfde creatieve team, onder Colovos, zal blijven verder werken.

Gelukkig zorgt het vertrek van het ontwerpende koppel niet voor een bittere pil. Zo wenst Andrew Rosen, directeur van Helmut Lang, hen het beste toe. “Ik wil hen hartelijk bedanken voor hun inzet en omdat ze van het label een toonaangevend merk hebben gemaakt. Ik heb dan ook alle vertrouwen in hun toekomst.”

Ook het koppel keert Helmut Lang niet volledig de rug toe. Zo beweren ze aan WWD dat Helmut Lang altijd een speciale plek in hun hart zal hebben. De collecties van 2014, zowel zomer als najaar, werden nog door Nicole en Michael Colovos ontworpen. De collectie voor het voorjaar van 2015 zal in handen zijn van het nieuwe ontwerpteam. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content