Hommage aan Margiela

In het MoMu is de tentoonstelling gewijd aan 20 jaar Maison Martin Margiela geopend.

Het Mode Museum in Antwerpen heeft vrijdag de deuren geopend van een grote overzichtstentoonstelling gewijd aan Maison Martin Margiela. Het modehuis krijgt de hommage naar aanleiding van zijn twintigste verjaardag in oktober.

Voor de Limburgse Martin Margiela is het eigenlijk een terugkeer naar de roots, want hij studeerde in 1979 af aan de Antwerpse Modeacademie. En vaak wordt hij de “zevende” van de “Zes van Antwerpen” genoemd. Opvallend aan zijn persoonlijkheid is zijn ‘onzichtbaarheid’. Bij de start van zijn label in 1988 gaf hij nog uitleg bij zijn collecties, maar al snel verdween hij achter de coulissen. Sindsdien heeft hij geen intervieuw meer gegeven, nooit geposeerd voor een foto. De focus ligt op Margiela’s kleren en denkwereld.

Die staan dan ook centraal in de overzichtstentoonstelling Maison Martin Margiela, 20. Kaat Debo, artistiek directeur van het MoMu, selecteerde samen met Margiela tachtig emblematische kledingstukken uit het archief van het modehuis. Ze zijn representatief voor de thema’s en concepten die de afgelopen 20 jaar aanwezig waren in de collecties en de huisstijl. Bob Verhelst, die nog voor Margiela heeft gewerkt, stond in voor de scenografie.

Ann Heylens/Elke Lahousse/Delphine Kindermans

Maison Martin Margiela (20) The exhibition, van 12 september tot 8 februari 2009 in het MoMu, Nationalestraat 28, 2000 Antwerpen. Tel: 03 420 27 70.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content