Hoge hakken hebben afgedaan

Menig fashionista zal een zucht van verlichting slaken, want volgens de internationale modepers is het nu officieel: hoge hakken zijn niet langer trendy.

Menig fashionista zal een zucht van verlichting slaken, want volgens de internationale modepers is het nu officieel: hoge hakken zijn uit de mode.

Hoewel we seizoen na seizoen modellen steeds moeizamer op alsmaar hogere ‘killer heels’ over de catwalk zagen sukkelen (en struikelen), werd Vogue -hoofdredactrice en modegoeroe Anna Wintour recentelijk tijdens een designerevent gesignaleerd op een stel “flats”. Een ongeziene daad voor deze notoire liefhebster van Manolo Blahnik.

Ook haar collega, Vogue-eindredacteur Andre Leon Tally, verklaarde het rijk van de hoge hak in zijn editoriaal uit. Hij kwalificeerde stiletto’s onomwonden als “marteltuigen” (en ontelbare vrouwen zullen dat beamen). “Kunnen we geen voorbeeld nemen aan Michelle Obama, die altijd elegant is op lage hakken?”, zo schreef hij over de first lady wiens belang voor de modewereld intussen niet meer te onderschatten valt. “Kunnen we niet stoppen met deze waanzin en opnieuw silhouetten bedenken zonder naaldhakken, die niet alleen de zwaartekracht maar ook de elegantie uitdagen?”, aldus Tally. Dus, dames, waar wacht u nog op? Dumpen die pijnlijke pumps.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content