Hoed prinses Beatrice brengt fortuin op

© Reuters

De roze kronkelhoed die prinses Beatrice droeg op het huwelijk van William en Kate ging onder de hamer voor een slordige 92.000 euro.

De hoed die prinses Beatrice droeg op het huwelijk van prins William en Kate Middleton is na tien dagen van bieden voor een astronomisch bedrag verkocht op de veilingsite eBay. Het veelbesproken hoofddeksel van de dochter van prins Andrew en Sara Ferguson bracht een slordige 92.000 euro op. Dat bedrag gaat rechtstreeks naar twee goede doelen: Unicef en Children in Crisis, dat opgericht werd door de moeder van prinses Beatrice.

Beatrice zelf was heel blij dat haar hoofdaccessoire zo’n mooie bijdrage kon leveren: “De hoed heeft een eigen persoonlijkheid. Ik ben zo blij dat hij zo veel heeft opgeleverd. Nu kunnen we een nog groter verschil maken in de levens van kwetsbare kinderen over de hele wereld.”

Toiletbril Dat de roze kronkelhoed, een ontwerp van Philip Treacy, zoveel geld heeft opgebracht, ligt buiten alle verwachtingen. Niet iedereen kon het hoofddeksel appreciëren en de prinses ontving nogal wat ongezouten commentaar na de bruiloft. Vergelijkingen tussen haar hoedje en een pretzel, een octopus of een toiletbril werden meermaals gemaakt. In Engeland werd de hoed zelfs als ‘grootste modeflater van het jaar’ betiteld.

Maar dat heeft de koper duidelijk niet afgeschrikt. Mogelijk heeft de controverse rond de hoed de waarde juist fel doen stijgen. Beruchte mode verkoopt immers nog beter dan goede – maar onbekende – mode.

Tine Vandeweyer

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content