H&M organiseert eerste Fashion Recycling Week

Olivia Wilde, het gezicht voor de H&M Conscious Exclusive collectie © .

De Zweedse keten lanceert in het Verenigd Koninkrijk voor het eerst een Fashion Recycling Week. Zo willen ze een nieuwe stap in de richting van een gesloten keten zetten.

H&M krijgt hulp van de modestudenten aan het London College of Fashion (LCF) voor hun eerste Fashion Recycling Week. De studenten werden door de keten uitgedaagd om de etalages van acht Britse H&M-vestigingen in te richten met gerecyclede H&M-kleding. De week rond gerecycleerde mode zal plaatsvinden van 31 augustus tot 6 september.

Wedstrijd

Via Instagram kunnen klanten deelnemen aan een wedstrijd, waarbij ze moeten raden hoeveel kledingstukken gebruikt zijn voor de etalages. De winnaars maken kans op tegoedbonnen van 250 pond die ze in H&M-filialen kunnen spenderen.

Recycleren, wie zijn best doet zal het leren

De kledingketen wil met dit project klanten bewust maken van de levensloop van kleding. Tijdens de Fashion Recycling Week zal er in Covent Garden in Londen een grote box staan waar iedereen kleding kan doneren en zo een nieuw leven geven. Ook in de winkels zelf kunnen klanten gedragen kleding binnenbrengen. ‘We recyclen minstens 97 procent van de kleding en textiel die we ontvangen. Zo willen we cirkel in de kledingindustrie rond maken’, aldus Catarina Midby, Sustainability Manager H&M UK & IE.

H&M werkt samen met gespecialiseerde bedrijven om gedragen kledij nog beter te recycleren. Samen werken ze aan vernieuwende technieken die kwaliteitsvolle nieuwe kleding opleveren.

Herlees hier het interview met Anna Gedda, het hoofd van duurzaamheid van H&M.

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content