H&M, Levi Strauss, Gap en M&S bij meest ethische bedrijven

Het New Yorks research instituut Ethisphere heeft de 144 meest ethische bedrijven in 41 categorieën opgesomd. In de categorie ‘kleding’ werden H&M, Levi Strauss en Gap verkozen. Ook Marks & Spencer kreeg een plaatsje in de lijst, zij het in de categorie ‘retail’.

Het New Yorks research instituut Ethisphere heeft de 144 meest ethische bedrijven in 41 categorieën opgesomd. In de categorie ‘kleding’ werden het Zweedse H&M en de Amerikaanse bedrijven Levi Strauss en Gap verkozen. Ook het Britse Marks & Spencer kreeg een plaatsje in de lijst, zij het in de categorie ‘retail’.

De WME-lijst (World’s Most Ethical) somt ieder jaar de meest ethisch verantwoorde bedrijven op. Dit jaar werden er 144 bedrijven geselecteerd in 41 categorieën , waaronder 21 volledig nieuwe namen en 38 bedrijven buiten de Verenigde Staten.

Op de website van Ethisphere valt te lezen dat de bedrijven die werden uitverkoren ‘verder gaan dan enkel statements maken over ethische bedrijfsvoering en hun woorden omzetten in daden.’ Het panel dat de lijst samenstelde, bestaat uit professoren, overheidsfunctionarissen en advocaten. Het research instituut doet op haar website ook de methodologie van het onderzoek uit de doeken.

H&M werd voor de tiende keer opgenomen in de lijst. Op 10 april lanceert het Zweedse label twee duurzame collecties en een duurzaamheidsrapport. Verder werden ook Gap, Levi Strauss en Marks & Spencer verkozen tot meest ethische bedrijven van 2014.

In de beauty- en gezondheidscategorie werden het Franse bedrijf L’Oréal en het Japanse Shiseido gekozen als meest ethisch verantwoord.

Ook België haalde de lijst met The Rezidor Hotel Group in de categorie ontspanning en gastvrijheid. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content