Hillary Clinton reikt prijs uit op de CDFA Awards

© Belga

Voormalig staatssecretaris Hillary Clinton zal haar goede vriend Oscar de la Renta een ereprijs geven op de CDFA Awards.

Voormalig staatssecretaris Hillary Clinton zal haar goede vriend Oscar de la Renta een ereprijs geven op de CDFA Awards. Dat schrijft de Britse Vogue.

De Amerikaanse ontwerper Oscar de la Renta krijgt dit jaar de speciale Founders Award uit handen van Hillary Clinton. De prijs gaat elk jaar naar iemand die een unieke bijdrage heeft geleverd aan de modewereld en die een speciale erkenning verdient van de mode-industrie. De Founders Award wordt uitgereikt ter ere van Eleanor Lambert, zij stichtte de Council of Fashion Designers of America in 1962.

Hillary Clinton is altijd een trouwe fan geweest van de ontwerpen van Oscar de la Renta. Zo droeg ze een jurk van hem naar het inhuldigingsbal van haar man, op haar Vogue cover van 1998, tijdens het huwelijk van haar dochter en tijdens de CDFA Awards van 2002, toen Oscar de la Renta haar date was.

Ook Jessica Chastain, Kerry Washington, Linda Evangelista en Ralph Lauren zullen een CDFA Award overhandigen dit jaar. Presidentsvrouw Michelle Obama zou ook een award uitreiken maar dat nieuws is nog niet officieel bevestigd. (AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content